Skip to main content

News

Body Shop Manager - Grote finale editie 2022

Op 14 december vond de grote finale plaats van Body Shop Manager, een opleiding gebaseerd op drie pijlers: mens, proces en klant. Onder de eerste pijler leren de deelnemers hoe zij hun team(s) kunnen organiseren, versterken, motiveren, hoe zij hun prestaties het beste evalueren en hoe ze de aanwerving van betrokken personeel kunnen aanpakken. In de tweede pijler gaan de deelnemers na, hoe zij hun administratieve en technische processen kunnen optimaliseren en zo de klanttevredenheid kunnen boosten. De derde pijler stelt hen in staat om hun kennis in marketing te verdiepen, door onder andere marktontwikkelingen te volgen en een actieplan op te stellen.

Aan het einde van deze 8 modules worden de (toekomstige) managers uitgenodigd om het project waaraan ze hebben gewerkt te presenteren. Dit gebeurt tijdens een jaarlijks evenement, dat we dit jaar hebben georganiseerd in de BASF-kantoren in Waterloo. Na  hun project te hebben voorgelegd aan een jury van deskundigen, mochten twee van de deelnemers, Adrien en Fabrice, hun werk presenteren aan een publiek van ongeveer vijftig professionals uit de carrosseriebranche. De keuze voor deze twee kandidaten verliep op objectieve basis, zowel op de inhoud als de vorm van de (digitale) presentatie. Aan spreken in het openbaar en communicatie wordt gedurende de hele opleiding gewerkt. Hierbij staan twee essentiële punten centraal om de deelnemers voor te bereiden op hun rol als manager.

In totaal namen vijf managers of toekomstige managers het tegen elkaar op met een project dat hen nauw aan het hart lag. Adrien Donné, van Carrosserie Moderne in Hoei, presenteerde een project rond duurzaamheid. Het doel was het gebruik van hulpbronnen en afval in de werkplaats te verminderen en reparaties duurzamer te maken. Het project van Nathan Collignon, van Carrosserie Jean Dessy in Ciney, ging over het uitbreiden en reorganiseren van zijn carrosseriebedrijf om one day repairs te kunnen uitvoeren. Julien Lurkin, van LG Concept in Spy, wilde zijn overstap van auto-expert naar carrosseriemanager optimaliseren. Michael Pierrard, van Wondercar Nijvel (Steveny groep) wilde een nieuwe bedrijfsbijdrage leveren in de sector van de prestige wagens en oldtimers, een sector die tot dan in zijn werkplaats afwezig was. Fabrice Bossut, van Wondercar D’Haene, streefde tenslotte naar een betere teamcohesie om efficiëntie te garanderen door te werken aan de motivatie van de werknemers.

Adrien kwam als grote winnaar uit de bus voor de editie 2022. Langs deze weg willen wij hem graag feliciteren én melden dat we we enorm trots zijn op de vooruitgang die alle deelnemers van deze editie hebben gemaakt.